Startsida

Kalender/Bokningar

Hur man gör en bokning

Aktiviteter

Medlemmar

Om Skintebo Gille

Kontakta oss

Årsmöte

Verksamhetsberättelse

Upphittat/Försvunet

Bildgalleri

Här finns vi...

Skintebo Gille 1953

HTML Counter

Antal besökare:

Sidan uppdaterad 2018-03-31

Skintebo Gille 1953

 

Verksamhetsberättelse för 2017

Årsmötet onsdagen den 1 mars försiggick i sedvanlig ordning . Styrelsens fick godkänt och ansvarsfrihet beviljades. Thomas Ernby med musikkollegor underhöll och därefter hade alla trevligt över en bit pizza och ett glas vin.

Vinprovningen fredagen den 31 mars var som vanligt fullbokad. Vita viner passande till fisk och skaldjur provades och därefter trakterades deltagarna med en välsmakande paella. Mors kammarkör gjorde ett bejublat uppträdande.
Höstens vinprovning gick av stapeln den 20 oktober. Då var det vilt som stod på agendan eftersom älgjakten pågick för fullt. En mustig viltgryta serverades och till detta provades kryddiga röda viner. För den mycket uppskattade underhållningen svarade Christer Öman.

Tidigare års alltför stora och arbetskrävande påskbrasor fick denna gång stryka på foten för tre mindre eldar i vedkorgar som matades med björkved av Lars. Uno och Viola. Det blev bättre än vi vågat hoppas och framför allt slapp vi brandfarligt gnistregn och nattarbete. Fyrverkeriet var lika maffigt som vanligt och mycket folk hade samlats runt eldarn.

De tidigare pubkvällarna i maj och augusti som handhas av familjen Lagerqvist fick i år ge vika för ett nytt koncept som vi kallade Öppen Scen. Det innebär att vem som helst är välkommen att bidra med musik, sång eller annat uppträdande. Publiktillströmningen var inte iögonfallande men flera bidrog med både spel och sång. En ung författarinna läste ett kapitel ur en av sina egna böcker – en spökhistoria som ägt rum i självaste Skintebo.

Samarbetet med Jazz i Billdal fortsatte även under 2017 med en jam session den 8 april. Musikerna verkade trivas. Så även publiken. Även Morsdagsjazzen den 28 maj blev välbesökt och uppskattad av både medlemmar och allmänhet som
slagit sig ner på omgivande klippor för att lyssna.

Hembygdsföreningens föredrag om Säröbanan den 4 oktober blev även den ett trevligt avbrott i vardagen. 30 var anmälda men betydligt fler dök upp

Midsommarfirandet pågick som vanligt mellan 14 och 16 på Midsommaraftonen. Kassatillskottet blev inte vad det brukar vara eftersom regnet startade när vi kom. Personalen vid fiskdammen blev ordentligt genomblöt trots regnutstyrsel. Regnet sipprade ner utefter ansikte hals och innanför kragarna. Men de metande barnen vägrade ge upp. Kön var lika lång som vanligt. Dansen kring majstången tog slut tidigt. De som bänkat sig inne i huset vid kaffeserveringen satt kvar och hade inte lust att lämna plats åt andra kaffesugna, så brödet räckte denna gång.

Hela året pågick även Canastaspel, akvarellmålning, matlagning och ukuleleövningar mm på vardagarna.

 

Kräftskivan blev fulltecknad två månader innan den gick av stapeln.

 

Glöggen på juldagen då medlemmarna önskar varann God jul lockade många. Värdparet Agneta Lindqvist och Roger ställde upp som vanligt. Och sen var året slut.